Adana Vali Köşger'den sokak hayvanları için belediyelere 'geçici bakımevi' talimatı

Vali Köşger'den sokak hayvanları için belediyelere 'geçici bakımevi' talimatı

08.05.2024 - 16:56 | Son Güncellenme:

Vali Köşger'den sokak hayvanları için belediyelere 'geçici bakımevi' talimatı

Vali Köşgerden sokak hayvanları için belediyelere geçici bakımevi talimatı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Yavuz Selim Köşger, zorunlu olmasına rağmen geçici bakımevi bulunmayan Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerine bakımevi kurmaları için gerekli çalışmayı hızlıca yapmaları için talimat verdiklerini açıkladı. Vali Köşger, "Son zamanlarda sahipsiz ve başıboş hayvanların trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüklerini, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızı tedirgin ettiklerini, hatta ölümlerine neden olduklarını üzülerek görmekteyiz. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için verdiğimiz bu talimatlar kapsamda yerel yönetimlerce yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız" dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması ve tehlike arz eden sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Köşger, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde göreve seçilen başkanlarla Genel Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda bir araya geldiklerini ve Adana sokaklarında tehlike arz eden sokak hayvanlarının durumunu değerlendirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda ilgili mevzuat gereği belediyelerin yapması gereken çalışmalar olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Geçici bakım evi kurması zorunluyken geçici bakımevi bulunmayan Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerinin geçici bakımevi kurmaları için gerekli çalışmaları ivedilikle yapmaları, bakımevi bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesinin ise kısırlaştırma sayısını artırmaları, geçici bakımevi bulunan ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'nde istenen şartları sağlamayan Ceyhan ve Kozan bakımevlerinin yönetmeliğin istediği şartları sağlayacak şekilde yeniden yer seçimi yapması talimatlarımızı başkanlarımıza ilettik" dedi.

İmamoğlu ve Karataş ilçelerinde istenen şartlara uygun geçici bakımevi oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiklerini aktaran Vali Köşger, "Bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan ancak ilçelerindeki sahipsiz hayvanları rehabilitasyon amaçlı en yakın bakımevine götürmek için toplama aracı ve toplama ekibi oluşturmaları gereken Karaisalı Pozantı, Yumurtalık, Tufanbeyli, Feke, Aladağ, Saimbeyli Belediyelerinin ise hayvan refahına uygun toplama aracı tahsis etmeleri ve bu araçta görev alacak eğitim verilmiş toplama ekibi oluşturmaları hususlarında da ilgili başkanlarımızı talimatlandırdık" diye konuştu.

'ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Vatandaşların sokaklarda huzur içerisinde bulunmalarının en önemli öncelikleri olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Son zamanlarda sahipsiz ve başıboş hayvanların trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüklerini, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızı tedirgin ettiklerini, hatta ölümlerine neden olduklarını üzülerek görmekteyiz. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için verdiğimiz bu talimatlar kapsamda yerel yönetimlerce yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI