Merkez Munzur Vadisi Milli Parkı, motosiklet şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

Munzur Vadisi Milli Parkı, motosiklet şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

08.05.2024 - 17:35 | Son Güncellenme:

Munzur Vadisi Milli Parkı, motosiklet şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

Munzur Vadisi Milli Parkı, motosiklet şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ’de doğal güzelliği, endemik türler ve yaban hayatı açışından zenginliğiyle bilinen Munzur Vadisi Milli Parkı, Türkiye Enduro, ATV Şampiyonası ve Mototur Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanı Bekir Yunus Uçar, “Tunceli Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı ender coğrafi güzelliklerine sahip bir lokasyonunda. Valimiz de gerçek motosiklet tutkunu. Biz bu güzelliklere sahip kentte 3 önemli organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Tunceli'de, 1971 yılında Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi, 42 bin 674 hektarlık bir alanı kapsayan, zengin akarsu kaynakları, endemik bitki örtüsü ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanı çeşitliliğiyle bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Ovacık ilçesine 10 kilometre uzakta bulunan gözelerden çıkan ve onlarca derenin suyuyla beslenen Munzur çayı, ilkbaharın renkleriyle birleşerek doyumsuz bir atmosfer oluşturuyor. Geçen yıl ağustos ayında göreve başlayan motosiklet tutkunu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile kentte motosiklet organizasyonları yapmak için harekete geçti. Uçar ve Akülke, kentte motorsiklet ve ATV yarışları için Munzur Vadisi Milli Parkı’nda alanlar belirleyerek, organizasyon hakkında çalışmalara başladı.

‘3 BÜYÜK ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, kentte 3 büyük organizasyon gerçekleştireceklerini belirterek, “Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak en fazla heyecan duyduğumuz, en fazla ilgi alaka ve gurur duyduğumuz bir organizasyonun hazırlığı içerisindeyiz. Motosiklet Federasyonu olarak Türkiye'de herkesin bulunamadığı, herkesin icabet edemediği davetlere icabet ediyor ve yerlere gidiyoruz. Biz burada saygıdeğer Valimizin ki gerçek bir motosiklet tutkunu olması hasebiyle gönlümüzü fethetmiş bir kişi olarak onun daveti üzerine Tunceli'ye birkaç defadır geliyoruz. Burada organizasyon yapabilme analizlerini gerçekleştirdik. Zaten Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı ender coğrafi güzelliklerine sahip bir lokasyonda, bir destinasyonda, bir turizm destinasyonunda olmamız hasebiyle gözümüz kapalı burada organizasyon yapmayı, Sayın Valimize taahhüt ettik. Kendisinin de himayelerinde burada üç büyük organizasyon gerçekleştiriyor olacağız. 27-30 Haziran tarihlerinde biz burada bir mototur gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin her yerinden binlerce motosikletçinin binlerce hobi amaçlı, sportif amaçlı, gezi amaçlı motosiklet kullanan motor tutkunlarının buraya akın ettiğini göreceğiz. Aynı şekilde motosiklet festivali ve kampı gerçekleştireceğiz. Olmazsa olmazımız federasyonumuzun sportif faaliyeti olan ve görsel zenginliği en yüksek branşımız olan Enduro ve ATV Şampiyonası'nı Tunceli'de gerçekleştireceğiz. Biz bu konuda Sayın Valimize minnettarız. Çünkü biz yerel yönetimlerimizin, mülki amirlerimizin desteği olmadan bütün spor branşları için de bu geçerlidir; organizasyon yapmakta güçlük çeken bir noktada kalıyoruz” dedi.

'TUNCELİ GÖRÜLMESİ GEREKN BİR ŞEHİR'

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da Tunceli’nin doğasının önemine değinerek, “Tunceli'de daha önce yapılmayan bir iş, bir organizasyon yapılmış olacak. Bu motosiklet festivalimizin içerisinde üç tane önemli organizasyon olacak. Bunun bir tanesi Türkiye Enduro Şampiyonası bir tanesi ATV Şampiyonası bir tanesi de bizim Tunceli Mototur Organizasyonu. Hem yerel sanatçılarla hem ulusal sanatçılarla organizasyonumuzu zenginleştireceğiz. Biz başka kapalı spor organizasyonlarını önemseyebilirdik ama Tunceli'nin buna ihtiyacı var. Çünkü Tunceli, hiç kimsenin bilmediği bir şehir. Herkesin kenarından geçtiği, haberlerden dolayı hafızalarda kötü izler bırakılan bir şehir. Tunceli bu değil. Tunceli muazzam güzel virajlarıyla, doğal güzellikleriyle, Munzur Milli Parkı'yla, florasıyla, faunasıyla, Pülümür çayıyla görülmesi gereken bir şehir” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI